14 november 2008

Indier, kom till Sverige och jobba!

Riksdagen har den 12/11 2008 bestämt att det nu är fritt fram för utomeuroper att söka jobb i Sverige. Om någon vill anställa är det bara att komma. Medborgarskap kommer givetvis också efter ett par tre år. Sedan kan man lugnt bli arbetslös utan att riskera att behöva åka hem.

”En annan nyhet är att asysökande som inte fått uppehållstillstånd men som har jobb ska kunna ’byta spår’ och bli arbetskraftsinvandrare.”

Nu kan man tycka att det är väl bra om folk vill komma och göra rätt för sig, inte bara för att suga socialbidrag medan man harvar runt i asylsystemet.
Det är sant att det någon gång ibland kan finnas behov att anställa någon enstaka specialist, som inte kanske är född europé, och att det har varit svårt tidigare. Men det finns sannerligen inte något utbrett behov av fler taxichaufförer, kebabgrillare, sjukvårdbiträden etc. Och industrin har vi ju nästan avskaffat... Självklart kommer många företagare med invandrarbakgrund att gladeligen anställa sina släktingar om det kan bli ett sätt att få dem med till det förlovade landet.

Sverige är på väg in i en kris. Allt fler blir arbetslösa, och även i goda tider finns det många som har svårt att hitta ett jobb. Att det finns en viss efterfrågan i vissa sektorer gör det ju möjligt för några av dessa att omskola sig. Det finns också ungdomar som kommer ut på arbetsmarknaden. Det måste få finna en del vakanta enklare jobb att erbjuda dessa.

Svenska politiker driver Sverige som om det vore ett företag. Maximal tillväxt är målet, allt annat ett medel. Men ett land är inte ett företag, syftet med Sverige och nationalekonomin är att försörja befolkningen, inte tvärtom. Om det finns lediga platser så är det knappast någon som lider av det. Det kan vara bra för löneutvecklingen om arbetsgivarna behöver konkurrera om arbetskraften. (Jag tror faktiskt det finns en svag känsla för ett sånt resonemang hos LO och en del Socialdemokrater. De senare röstade ju faktiskt emot.)

Sverige är en snabbt sjunkande skuta! Våra herrar är dårar och landsförrädare. De vet inte till sig, hur fort de skall få de svenska svenskarna att bli en minoritet. Man undrar vad de tror sig vinna.

Inse att Sverges ursprungsbefolkning är hotad från alla håll!

Inga kommentarer: