01 juni 2009

Invandrad arbetskraft till städyrket

"Garnik fick arbetstillstånd och slipper utvisning" - DN 1 juni
Kanske är det här ett exempel på den borgerliga regeringens svar på vänsterns upprepade krav om "amnesti" för illegal invandring: Om man inte vill flytta tillbaka så får man istället tillstånd att stanna som "arbetskraftsinvandrare".

Garnik och hans familj har varit asylsökande i nio (9!) år. Hur kan det behöva ta så lång tid att komma till ett beslut? Jag gissar att Garnik har kommit med en oändlig rad av överklaganden och på det viset lyckats dra på återvändandet i nio år. Att han inte fått asyl i Sverige som har Europas mest generösa praxis visar lika bra som något att han INTE är en flykting.

Myndigheterna i Sverige, både politiker och verkställande poliser, är så fega och ynkliga att de inte vågar göra något om inte personen kommer frivilligt till avvisningen. Inte heller vågar man efterforska var illegala invandrare gömmer sig.

Nu har regeringen Reinfeldt skaffat sig ett kryphål för att undvika problem. De låter istället avvisningshotade söka arbetstillstånd. Finns det bara någon i familjen som har ett vitt jobb så räcker det. Resten av familjen, fru och barn, kommer som annhöriginvandrare.

Vad har nu Garnik för spetskompetens som Svenskt näringsliv skriker efter? Jo, lokalvårdare med tre års erfarenhet. Som om det inte redan i landet fanns gott om undersysselsatta med denna erfarenhet. Som om det fanns 10.000-tals ungdomar, både svenska och andra generationens invandrade, som kunde behöva få ett enklare jobb som första steg in på arbetsmarknaden.

Än så länge är det bara ett hundra personer som bytt från asylinvandring till arbetskraftsinvandring, men jag befarar att det blir väldigt många fler.

Jag gratulerar Garnik. Han och hans familj har mött en osannolik välvilja. I mitt Sverige skulle han inte ha en chans. Han skulle vid här laget ha knogat på sedan 8 1/2 år i sitt hemland.

Det kommer att gå mycket dåligt för Sverige Garniks lösning blir regel. Sverige har redan orimligt stor invandring. Med Reinfeldt-Olofsson vid makten kan invandring mycket väl komma att ytterligare öka dramatiskt.

2 kommentarer:

feminix sa...

Hej, hittade just hit! Bra blogg! Länkar dig!

Affe sa...

Bra skrivet Åke,
Jag skrev om detta på min blogg. Satte det i ett sammanhang där jag citerar från ett högintressant studio Ett som sändes år 2008.

mvh

http://affes.wordpress.com/2009/06/24/arbetskraftsinvandringen-till-sverige-2009/