05 februari 2010

Vargen i skogen och vargen inom dig

Det måste finnas plats också för vargen på vår planet. Det kan inte vara meningen att att det skall vara bara människor överallt. Vargen är en urinnevånare i Skandinavien, precis som samen eller svensken. Somaliern, minken och mårdhunden är däremot invasiva arter som inte har hemmortsrätt här.

Vargen och människan konkurrerar om bytet i samma klass. Vargen är anti-människan. Fram till modern tid var konkurrensen någorlunda jämnspelt. Våra förfäder hade list och armborst och vargen hade sammanhållning och råa styrka.

Med skjutvapnens införande blev våra förfäders styrka förkrossande överlägsen. Vargen utrotades. Inte bara vargen utrotades. Bävern, vildsvinet utrotades. Rådjur och älg var också nära att försvinna. Om inte våra farföräldrat haft förståndet att hejda sig hade det inte funnits några stora däggdjur kvar. Argumentet om en uråldrig rätt att försvara sig mot vargen håller inte i tid av snöskotrar och älgstudsare. Vargen (och för övrigt alla andra stora däggdjur) lever bara om människorna låter de leva.

Varför skall naturen och vilda djur få finnas kvar?
Jag har diskuterat befolkningsfrågor hela mitt vuxna liv. Jag har mött kommunister, nyliberler, religiösa och liknande som absolut inte kan hålla med om att det finns något problem med att människosläktet växer. De anser sig vara ”humanister”. Ju fler människor desto bättre. ”När vi tämjt fusionskraften, alla blivit vegetarianer och vi utplånat all nationalism och egoism, och fördelat välståndet rättvist då kan vi lätt vara både 25 och 50 miljarder på Jorden, eller ännu mer.”

Enligt min uppfattning (som jag är beredd att dö för om det vore så att det krävdes) är en människa inte sin egen mening. En människan är inget utan naturen. ”Jag” är bara ett slags sinnesorgan för ett jättelikt levande biologiskt sammanhang. Det har funnits civiliserade människor under bara några ögonblick i det biologiska livets historia. Det kan inte vara så att allt det andra var meningslöst eller bara en förberedelse för Människan.

Ibland har jag tittat min hund djupt i ögonen och velat fråga: ”Kommer du ihåg att du egentligen är en varg?” Hon förstår inte frågan. Våra hundar är bara en tragisk skugga av sina stolta förfäder.

Vad är det kommunisterna, nyliberlerna och de religiösa vill göra av människorna? Vi skall tämjas och vi skall tvingas att glömma vår sanna natur, vi skall blandas och förädlas till oigenkänlighet. De vill att vi skall vara nöjda med en egen TV-soffa där vi ska sitta och knapra på texturerad sojaprotein och dricka ”ekologisk” öl. Vi skall snällt och godmodigt genomleva våra liv i miljardupplaga medan robotar gör allt jobbet – det utilitaristiska paradiset.

Bort det!

Glöm inte vargen inom dig!

Frihet är inte att leva ett ofarligt liv. Vi behöver stäppen och spjutet. Vi behöver skogen och armborstet. Vi behöver kampen och kriget.

Vi behöver vargen därute i skogen för att inte glömma vad vi en gång varit.

Inga kommentarer: