12 februari 2011

Funderingar i en ”byhåla”

Jag fick en fråga med anledning av min bistra kommentar om Miljöpartiets invandringspolitik för några dagar sedan.
Det är ju tomt på folk i Sverige. Hela landet känns som en byhåla. låt det komma in fler invandrare och bo i landbygden, låt de bygga ut Sverige, låt de få sin frihet som betyder så mycket för en när man inte har det. Ni kanske har träffat på nån invandrare som varit otrevlig, så tycker ni att ni blir berövade på er frihet, då ska ni utesluta folk på grund av den där idioten. Frihet är allas högsta dröm. Stå inte i vägen för frihet, för ni är inte bättre än de där talibanena som låter de va fred.
Det handlar inte om den ena invandraren är trevlig eller ej. Vi kan vända på resonemanget. Du har säkert träffat invandrare som är trevliga, civiliserade och förståndiga. Du har kanske nära vänner som invandrat. Det har jag också. Men det betyder ju inte jag i fortsättningen nödvändigt måste välkomna alla! Tänk att du bjuder hem dina vänner till en fest. Du har säkert trevliga vänner, det tvivlar jag inte på, men du kommer säkert inte att tycka det är ok att de tar med sig också sina vänner utan att fråga dig eller bjuder in sina släktingar och helt okända. Det har gått över styr på det sättet med Sverige.

Visst! Alla människor är lika värda, och de flesta är nog trevliga om man lär känna dem, men de är i alla fall inte önskvärda att komma i 100-tusental och slå sig ner i vårt land.

Byhåla?
Om du vantrivs i ett glesbefolkat område, kom till Stockholm eller Malmö! Där finns det ”vänner” så det räcker och blir över för varje smakriktning. Och om, mot förmodan, ”mångkulturen” i Skärholmen eller Rinkeby skulle kännas provinsiell – det är bara att utnyttja din rätt som EU-medborgare att flytta till Paris eller Berlin.
Det kommer alltid att finnas ”byhålor” – tack gode Gud! Än så länge är inte planeten täckt av en sammanhängande ”mångkulturell” stadsbebyggelse.

NOT: Jag skriver ”mångkultur” inom citattecken, för det är ett äkta ”nyord” i George Orwellsk mening (”krig är fred”, ”okunnighet är styrka”, ”frihet är slaveri” ... som han skrev i "1984"). Ordet betyder inte ett bejakande av kulturell mångfald som man ska förleds till att tro, det handlar istället om att prångla ut en enhetlig genomsnittsbrun världskultur byggd på individualism, hedonism och konsumism. Om världen skall få behålla äkta kulturell mångfald måste alla världens olika folk få möjlighet att utvecklas enligt sina egna villkor inom trygga gränser. För oss svenskar handlar det framför allt om att vårda och utveckla vår egen kultur.

7 kommentarer:

Anonym sa...

från anonyme. sverige har inga seder förutom kanske små groddorna och er vodka snapps. (vi har stulit lite seder från usa). så frågan blir var skon klämmer. snor de jobben ifrån oss? (Nej), för det är mycke lättare för en svenska att få ett jobb än en invandrare. så var klämmer den där skon? kanske är svensken rädd för invandraren, men kan det inte va så att inavadraren är lika rädd för svensken? man kan inte tvinga en människa kvar i ett samhälle där det pågår krig. borde inte finnas gränser överhuvudtaget, låt folk röra sig fritt. Vi är alla lika men pågrund av gränserna är vi olika. låt människan va som hon vill, låt oss va fria. inga gränser inga fördomar.

Åke Blomdahl sa...

"sverige har inga seder förutom kanske små groddorna och er vodka snapps"

Det är en tragiskt vanlig uppfattning att vi svenskar, till skillnad från alla andra folkslag, skulle sakna kulturella särdrag.

Detta är i sig ett kulturellt särdrag!

Det beror kanske på att du tar sin egen kultur som så självklar att du tror att det är den äkta sanna världskulturen. Eftersom alla till slut kommer att insé det fantastiska universella värdet hos din kultur så kan ingen invandring eller kulturell påverkan egentligen hota den?

En mycket farlig illusion.

Människor är olika. Kulturer är olika. Det är omöjligt att säga vilken kultur som objektivt är bäst. Även om man kunde så har olikheterna ett värde. Inte minst i en tid när allt kan sättas på spel är det viktigt att det finns olika sätt att leva. Vi hotas av klimatförändringar, miljöförstörelse, energibrist, livsmedelsbrist etc.
Jag är övertygad om att min kultur har allvarliga brister. Jag är övertygad om att det inte blir bättre för att vi blandar ihop den med t.ex. hederskulturerna från mellanöstern. Överlevnadskulturen kommer vi att bygga från den grund vi redan har.

Anonym sa...

det jag säger är att invandring är bra för folk som behöver det.
tänk om ryssarna skulle börja attcker norden vad hade du gjort?
du är du helt plötslig den där invandrar som du själv hatar. vi vet att svenskar inte skulle kunna stå upp mot ryssland lika lite som vi ståg upp mot tyskarna.
inga fördomar för vi har inte varit bättre själva, den så kallade fina hyn som du vill bevar precis som hitler ville bevar. fast det är bara vi som är så ljus hyade som tror det. ingen vill beblanda sig med oss. plus alla äckel som åker till taihland gambi, för små flickor och små pojkar. de behöver bara en boytoy då är de nöjda. jag menar kolla på dig från din bild vem fan skulle vilja va med dig livet ut, kan slå vad om att du har hämtat en taih brud du också.och det äcklar mig ni klagar på invandring sen ska vi gå och utnyttja de stackarna....

Åke Blomdahl sa...

Självklart finns det ofta goda skäl att fly. Självklart gör man vad man kan för att rädda sitt skinn.

Men! Lika självklart har vi rätt att skydda det som vi (våra förfäder) byggt upp.

Det är trångt på jorden. Det finns inga obebodda kontinenter att kolonisera. Folk måste stanna och kämpa för sina rättigheter i sina egna länder. Fri migration leder till kaos och upplösning överallt.

Vad gäller "alla äckel som åker till taihland" kan du läsa min artikel om anhöriginvandring 13/2.

Anonym sa...

Kolla på våran kung han är ju fransman, drottningen en braze med tysk ursprung. det här land har varit förlorat för länge sen. tack vare såna patrioter som du så flyr folk från sina länder. för ni tar livet för seriöst. ta livet med ett gått leende. låt folk va den de är och va det de vill vara. man ska inte tvinga folk som sprungit från ett krig att byta hela sin reglion och seder för man ska för att kunna passa in.
Inatt jag drömde om något som jag aldrig drömt förut. jag drömde det va fred på jord och alla krig va slut. jag drömmde om en jätte sal där satt de sig alla i rad och till slut reste sig en man och sa det finns ingen soldateter, det finns ingen guvär. på gatorna gick soldaterna omkring och sjöng och drack som aldrig förut.FÖR INATT JAG DRÖMDE OM NÅGOT SOM ALDRIG HÄNT FÖRUT SVARTA KUNDE SPRINGA NAKNA UTAN VI SA SOM FÖRUT. DET FINNS INGA RASISTER SOM PEKAR FINGER OCH SA, DÄR ÄR DEM SOM INTE LIKNAR OSS...

Åke Blomdahl sa...

Det är något av livets mening att välja vilka frågor som är så avgörande att de måste tas seriöst.
En sådan sak är att om man strävar efter att vara med och bygga upp något som man hoppas skall vara bestående, då vill man antagligen inte att några, vilka som helst, tar över och gör något helt annat av det. Det är naturligt att satsa på sina egna barn, släktingar och kulturellt närstående.

Om man å andra sidan inte bryr sig, då behöver man ju inte heller bry sig om att någon annan bryr sig, inte sant?

Åk till Rågsved och dansa med svartingarna. Där är det nästan som en afrikansk "byhåla". Du behöver inte dra hit ännu fler.

Anonym sa...

har hört din mamma bruckar gilla besöka gambianskabyhåller...