28 oktober 2012

Peter Wolodarski och ”svenskhet”

I en söndagskrönika i Dagens Nyheter 28/10 2012 försöker Peter Wolodarski reda ut begreppen om ”svenskhet”. ”Blodet och jorden fortsätter prägla synen på svenskhet”.

PW beskriver med hjälp av prof Anders Lange och ”Intolleransutredningen” vad landets innevånare uppfattar som ”svenskt”, dvs vad som kännetecknar en svensk människa till skillnad från en av annan etnisk härkomst. Jag tror jag själv skulle ha svarat ungefär som mer än hälften av de tillfrågade. (Med mina ord) Först tittar man på utseendet och lyssnar till språk och uttryckssätt. Det räcker för det mesta till en preliminär känsla. Om det känns viktigt att avgöra mer exakt frågar man kanske om härkomst. Att fråga handlar givetvis inte om att stöta ut eller ifrågasätta någons rättigheter, men det är av intresse, det är en viktig del av en människas identitet. Inte det enda viktiga, oftast inte det viktigaste, men viktigt.

Det går inte att ta miste på att PW inte gillar att folk tänker så.

Ja, vad ska man säga om det? PW tänker si och jag tänker så. Därmed kunde vi låta det vara OM INTE det hade varit så att PW angriper och fördömer oss som känner oss som etniska svenskar. PW:s kanske viktigaste uppgift på DN tycks vara att underminera den etniska svenska folkgruppens självkänsla och vår intuitivt uppfattade arvsrätt till detta land.

PW vill definiera om ”svensk” så att det bara betyder ”svensk medborgare”. Han vill att man ska betraktas som svensk bara man är född innanför gränsen, och att man ska anses vara en Svensk, så fort man fått medborgarskap, och allra senast när man börjat arbeta och betalar skatt.

Har PW lika låga krav för att få kallas ”same” eller ”jude”. Är man same bara för att man är född i Jokkmokk. Blir man en jude om man flyttar till Israel?

Om X är en jude, om Y är en same, om Z är finländare eller om Å är svensk skulle inte behöva vara så mycket mer att bråka om OM det inte varit så att hundratusentals människor av främmande folkslag håller på att kolonisera vårt land. Vi svenskar håller på att förlora Sverige. Vi har ett språk för att beskriva detta övergrepp. Det är viktigt att kunna säga vem som är vem när detta pågår. Att veta och förstå och bejaka att det finns svenskar och att det finns olika slag av koloniserande nationaliteter, är nödvändigt. Det är också nödvändigt för att kunna peka ut de svenska politiker som agerar som landsförrädare.

PW är en fiende till det svenska folket. Han använder psykologisk krigföring. Han strävar efter att vi svenskar frivilligt underkastar oss självutplåning. En undersökning som den s.k. ”Intolleransundersäkningen” ger emellertid hopp om att svensken ingalunda har glömt sitt ursprung och identitet. Det finns kanske fortfarande hopp om att vi kan resa oss och ta tillbaka makten över vårt öde.

1 kommentar:

Anonym sa...


Bra artikel, jag delar din syn på PW!

/Erik