07 februari 2013

Näthatet

Näthatet Med anledning av ”Uppdrag granskning” i TV 1 igår (2013-02-06)
”... varför önskar en man att en ung tjej ska bli våldtagen på grund av ett inlägg på facebook?”
Tonen på nätet är ofta synnerligen rå. ”Uppdrag granskning” var i alla fall någorlunda balanserad som visade att inte bara ”högerextremister” beter sig så här. En kvinna, Julia, hade dristat sig att nämna att rapparen Tupac gjort sig skyldig till våldtäkt och ifrågasatte HM:s glorifiering av artisten på en T-skirt. Röstförvrängning och pixling till trots gick det inte att missa att näthatarna i detta fall hade invandrarbakgrund. Det var tydligen bortåt 2000 unga män som ville ”knulla sönder” (eller annat på den intelligensnivån) den stackars Julia.

I programmet stack inte precis under stol med att många av de värsta vidrigheterna kommer från s.k. nationalister och riktar sig mot kvinnor som yttrar sig positivt om invandringen.

Jag vill bara säga att det är ett avskyvärt att jobba på det viset som ”internetkrigare”. Det är visserligen ingen tvekan om att flera av de som utsatts för näthatet, t.ex. Åsa Lindeborg, Katarina Mazetti, Lisa Bjurvald m.fl. i praktiken är landsförrädare, men det berättigar inte de utsätts för hot. Den typ av landsförräderi de ägnar sig åt är idag inget brott, det uppmuntras och lovordas tvärtom av makthavarna och en stor del av populationen. Det om inte annat måste vara skäl att de skall bemötas med den respekt som anstår en medborgare. Nationalister har goda argument. Vi har allt att vinna på en rak och ärlig debatt. Det finns inget att vinna på att använda nedrigheter, hot och kvinnofientligheter, det kan bara stärka våra motståndares förakt. Om vi vill visa att vi svenskar (urbefolkningen) är värdiga att befolka detta land måste vi också bete oss bättre än tattare.

Hur kan någon på allvar tro att det är nationalister som står för västerländsk civilisation om dessa hotar kvinnor som yttrar sig med gruppvåldtäkt?

Jimmy Åkesson har definitivt rätt i att hålla nolltolerans mot den typen av ”vänner”.

Se även Fria Tider - Det mediala barbariet

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns naturligtvis en del nationella åsnor men min erfarenhet säger att strömmen av sjukliga angrepp "från vår sida" egentligen inte kommer för detta fåtal människor. Vi har ju en statsapparat som läger stora belopp på att avlöna egna internetkrigare som skall "bemöta främlingsfientligheten" i kommentarsfälten. Men dessa personer ser man inte till i kommentarsfälten - det är ju, åtminstone på Fria Tider, knappt någon som anmäler en avvikande åsikt. Sitter de helt tysta och bara iakttar? Det här http://www.friatider.se/sexistiska-hot-under-ssus-natfight var ett undantag.

Min bedömning är att svärmen av statsavlönade internet-kommentatorer utgör källan för de kränkande och olämpliga kommenterarna. De skriver hemskheter "från höger" för att det pågående drevet skall få någonting att grunda sig på.

Carl Lundström
Skribent på Fria Tider