22 september 2011

Centerpartiet har satt sin sista potatis


Centerpartiets partistämma har inletts under måttot "Nybyggarlandet Sverige+".

Vi ser fram emot behandlingen av migrationsprogrammet som av centerpartisten Illan Sadé döms ut som "det mest förljugna hopkok som någonsin har lagts fram inför en centerstämma”. Vi hoppas att detta innebär början till slutet för Centerpartiet.


Mauds avsked i DN 2011-09-22, DN om Maud O, SvD DN 2011-09-23
Centerpartiets partistämma startar idag. Den som den senaste tiden haft fingret i luften förstår att detta är centerns ödesstund. Partistyrelsen har satt ut med en ”förnyelse” som skall gå under parollen ”Nybyggarlandet Sverige”. Det handlar om en kombination av överbud i förment medmänsklighet och fanatisk tro på Tillväxt och Marknadens förmåga att lösa alla svårigheter. Efter att ha lyssnat av bloggosfären tror jag knappast de kan få med sig ens de egna medlemmarna.

Staffan Danielsson, riksdagsman för Centern, frågar på Newsmill: ”Klarar Sverige flera miljoner nya medborgare?”

”... jag är självfallet för en öppen och generös politik både vad gäller flyktingmottagande och arbetskraftinvandring. Men detta innebär inte att Sverige som världen ser ut kan öppna sina gränser väsentligt mer än t ex övriga EU-länder, eftersom det är så många miljoner människor som i så fall skulle söka sig till Sverige.”

Han tolkar programmet ”Nybyggarlandet Sverige+” som en önskan att snabbt och radikalt öka landets befolkning genom invandring.

”Som skrivningarna är torde en tolkning kunna vara att partistyrelsen vill se en ökning av Sveriges befolkning med flera miljoner på ett fåtal år. Eller med 5-10 miljoner på några decennier.”

Staffan Danielsson gör en obehaglig upptäckt att det inte är så lätt att ens i det mest underdåniga och försynta tonfall ifrågasätta nybyggarlandsdoktrinen:

”För detta hängs jag genast ut som närmast nazist och sågas jämns med fotknölarna i upprörda kommentarer. Jag begriper inte poängen med att stämpla mig med allehanda grundfalska epitet för att förhindra en viktig och nödvändig dialog i angelägna frågor. För vem vågar väl försiktigt att ställa frågor eller diskutera kring detta när debattklimatet är så här? Vem kan få sina frågetecken uträtade eller få igång en givande och befruktande dialog?”Ilan Sadé är vice ordförande i Centerpartiet i Malmö.
Han skriver på NewsMill under rubriken ”Centerpartiet - dags att ompröva invandrings- och integrationspolitiken”.

”Vi måste vara intellektuellt hederliga nog att erkänna att långtgående integration och stor invandring från delar av Mellanöstern och Afrikas horn har visat sig vara ytterst svårförenliga storheter. ”

Ilan Sadé bedyrar sin anslutning till grundvärderingeringarna men vill sakligt kritisera förslaget till partistyrelsens nybyggarprogram. Han är uppenbart orolig över om att ett så vidlyftigt mångkulturellt samhälle, som partistyrelsen föreställer sig, kan hålla samman.

”För övrigt har en av världens främsta statsvetare, professor Robert Putnam, som bland annat belyste hur ett starkt civilsamhälle tycks vara viktigt för välfärden, kommit fram till att den samhälleliga tilliten (populärt uttryckt ’det sociala kapitalet’) tenderar att vara mindre i mångkulturella länder. Det är inte någon långsökt gissning att många typer av brott har en benägenhet att vara vanligare i samhällen med litet socialt kapital.”

Ilan Sadé vågar vara frispråkig. Han kallar nybyggarlandprogrammet ”det mest förljugna hopkok som någonsin har lagts fram inför en centerstämma”.

Han avslutar med att ”[det är] … uppenbart för mig att programmet bör skickas tillbaka för grundlig omprövning.”

Inte heller Ilan Sadé går fri från påhopp men det är faktiskt påfallade många på NewsMill som stödjer och uppmuntrar honom till hårdare tag.

Kommentarerna är betydligt mer frispråkiga. Man är förvisso glad att någon på hög nivå vågar säga något kritiskt, men retar sig på den defensiva underdånigheten. ”Borde jag ha avstått från att skriva?”

Kommentatorn Bo T skriver på NewsMill:

”Vad händer om Sverige har stora segregerade, invandrade folkgrupper som lever på bidrag, kriminalitet och överutnyttjande av välfärdssystemen samtidigt som ekonomin går in i en långvarig depression?

Tyvärr är det inte ett fantasifullt domedagsscenario utan precis det som allt tyder på kommer att inträffa i takt med att industrin flyttar till Kina och peak-oil omöjliggör tillväxt på övriga områden.

Jag tror inte att det kan finnas ett läge där risken för extrema etniska konflikter och en total multikulturell härdsmälta är större.”


”... att Annie Lööf och den lilla klicken i centerpartiets ledning
skulle ha det mod som behövs, för att sätta stopp för flykting-
fiaskot är helt enkelt otänkbart. Annie Lööf är djupt insyltad
med PK media, och precis som Maud ...”, säger Per Svensson.

Elin Eriksson skriver: ”Så länge Fredrik Federlay finns med i Centerpartiets ledarskikt kommer ingen realism att tillåtas inom Centern vad gäller invandringspolitiken. Han är en ideologisk fanatiker som kommer att förhålla sig likgiltig till alla negativa sociala och ekonomiska konsekvenser av ett överdimensionerat asylmottagande eftersom det är principen om "fri invandring" som är det viktiga.”


Om man får tro stämningarna som läsning av kommentarsfälten antyder går Centerpartiet mot sin undergång. Medlemmarna kommer i bästa fall att säga NEJ till ”Nybyggarlandet Sverige+”. Då måste hela den nuvarande och föreslagna partiledningen avgå. Troligare är att de under hot och med stor tvekan antar programmet och då kommer väljarna att fly.

Centerpartiets förnyelsegrupp integration: Fredrik Federley, Lena Ek och Abir Al-Sahlani. (från NewsMill)


Låt oss hoppas att svenska folket har en gnutta självbevarelsedrift kvar. Kanske kan det goda resultatet av denna kongress bli ett allmänt uppvaknade för vad som håller på att ske med vårt land.

1 kommentar:

Omar Filmersson sa...

Mycket bra skrivet och sammanställt, Åke!