06 september 2011

Extremcenterns självmordspolitik

Nybyggarlandet
Centerpartiet har snart kongress. Förutom att välja en ny partiledare ska de revidera sitt partiprogram. Nu är den genomgående parollen att göra Sverige till världens bästa nybyggarland.

Jag är 56 år och har varit med ett tag. Jag har ett bestämt minne av Centerpartiet som ett tryggt svenskt nationalistiskt parti rotat i småföretagande på landsbygden och i mindre orter. Ett parti som var en smula konservativt men genomsyrat av hederlighet, ärlighet och rättrådighet.

Idag finns inte ett spår av detta. Centerpartiet har under Maud Olofsson genomgått en metamorfos och förvandlats till det transnationella storkapitalet mest oförblommerade nyliberala spjutspets. Som utanförstående kan man bara undra över hur partiets medlemmar kunnat luras till en sådan omsvängning.

”Det som är bra för Sverige”
Vad är det centerpartiets ledning egentligen eftersträvar? Hur ser visionen ut?
I Ekots lördagsintervju (Radions P1 3/9) fick Annie Lööf frågan om Sverige skall vara med i EMU eller ej. Utfrågaren konfronterade Annie Lööf med att hon först ha röstat nej i folkomröstningen, sedan ångrat sig och talat för euron, och nu ändrat sig igen tillbaka till att det är bäst att inte vara med. Det ju kan förefalla rätt principlöst menade utfrågaren. Annie Lööf menade att hon har en pragmatisk inställning ”det som är bra för Sverige”. Jag skulle bra gärna vilja veta vad hon menar med ”Sverige”. Inte är det svenskarna, de skall ju ersättas med ”nybyggare”, inte är det de existerande industriföretagen, de kan ju gladeligen säljas till Kineserna, inte är det statsapparaten, den skall ju bantas och inte längre lägga sig i.

Tillväxt
Annie Lööf och Maud Olofsson har nog aldrig hört talats om ”tillväxtens gränser”. Programförslagen genomsyras av en religiös dyrkan av ekonomisk tillväxt. Tillväxten skall gudbevars vara ”grön”, men visionen är tydligen rätt och slätt att tillväxten ska maximeras i det landområde som partiet söker makten över. Detta är essensen av ”det som är bra för Sverige”. Förutom att staten skall subventionera en fantastisk utbyggnad av vindkraft kan tillväxten gälla precis vad som helst. Befolkningstillväxt från fertila nordafrikaner, alla som är driftiga nog att flytta till Sverige skall få stanna, vad invandrarna hittar på att starta för företag är inte partiets sak. Här skall alla kunna ”förverkliga sina drömmar”.

Invandring
Å ena sidan talar man om att locka hit driftiga entreprenörer, ”de bästa”, men samtidigt är ju ”alla människor lika värda” så centerpartisterna kan ju inte välja bort någon grupp bara för att den inte är riktigt lika mån om att arbeta eller starta nya företag.

Vi skall fortfarande vara ”generösa” mot alla typer av ”flyktingar”.

”Hade vi haft den migrationspolitik som Kanada har hade vår population idag kunnat uppgå till hela ca 40 miljoner. Det skulle innebära mycket arbetskraft som vi är i behov av för morgondagens välfärd.”

Ursprungsbefolkningen?
Om man läser mellan raderna förstår man att de centerpartister som skrivit det här programmet tror att svenskarna är ett utdöende släkte utan hopp. Landet är redan nästan obebott? Kvardröjande gamlingar måste vårdas av invandrare. Några barn som vill ärva landet finns inte. Eller vad menar de?

En ”åldrande befolkning”
Svenskarna har förvisso tämligen låg fertilitet, men på en överbefolkad planet är det snarare en tillgång än en belastning. Resursekonomiskt är det mycket dyrbart att vara människa i ett nordligt klimat som vi har. Vi måste vistas mycket inomhus, husen måste vara uppvärmda och belysta. Svenskarna har bott här sedan århundraden och har all rätt att leva här – om vi därtill långsamt minskar i antal kan det innebära att det ekologiska fotavtrycket sakta lättar.

Att däremot åter dra igång en befolkningsexplosion i vårt klimat – vare sig det sker genom fertila negresser, eller genom direktinvandring från subtropikerna – skall betraktas som ett ekologiskt brott mot mänskligheten.

Hur stor del av den arbetsföra befolkningen arbetar med vård av åldringar? Det är självklart inte omöjligt att klara den uppgiften med en arbetande generation som är några procent mindre än den föregående. Svenskarna får faktiskt nästan två barn per kvinna. Även Italienarna som bara har 1,3 barn per kvinna klarar att ta hand om sina pensionärer om de bestämmer sig för det.

En minskande befolkning leder förvisso – allt övrigt lika – till negativ ekonomisk ”tillväxt”, men det är just det vår planet behöver om det biologiska livet skall få en chans att komma igen efter ”peak oil”, utfiskning och klimatkris.

Annie Lööfs ”nybyggare” väntar bara på ”JObbEN”
Nybyggarna. Är detta framtidens ”svenskar”? Ja, om Centerpartiet får bestämma.

Bilden kommer närmast från Anders Ohlssons ”Hotet inifrån”, http://hotetinifran.wordpress.com/. ”Innehållet i denna bok är av typen 'public domain', så det står var och en fritt att använda bokens material på alla tänkbara sätt.” (A.O.) Jag (Å.B.) vågar inte gå i god för att det betyder att det är fritt fram att återanvända den. Men visst är den underbar!

Kulturellt och etniskt självmord
Centerpartiet har släppt all lojalitet med det svenska ursprungsfolket. Den massinvandring man planerar för kommer snabbt att göra svenskarna till en minoritet. Svenskarna är inte ”rasister” och kommer snart att blanda sig med ”nybyggarna”. Inom några få generationer kommer det nordiska folk som en gång bebodde landet att vara utplånat.

Inbördeskriget
Jag har svårt att tro att svenskarna kommer att låta detta ske utan att till slut försöka försvara sig. Dessvärre kommer reaktionen nästan alltid alltid för sent. Indianupproren under slutet av 1800-talet var visserligen tappra men var ändå dömda att misslyckas. Nybyggarna var redan för många, alltför välorganiserade och tekniskt avancerade.

Vi kan fortfarande försvara Sverige!
Vi svenskar är fortfarande i majoritet. Om vi stoppar all invandring snarast och sparkar ut alla landsförrädare ur regering och riksdag och tar vårt öde så kan vi fortfarande vända denna utveckling. I princip kan det fortfarande ske demokratiskt och fredligt, men det brinner i knutarna.

Landsförrädarna
Annie Lööf, Maud Olofsson och ett antal ledande centerpartister är moraliskt effektivt de värsta av landsförrädare. I jämförelse är klassiska spioner sådana som Stig Bergling eller Stig Wennertström bara småtjuvar. Men finns det någon skriven lag som de bryter mot?

Det är rätt att göra uppror
Måtte nu alla ärliga och hederliga medlemmar i centerpartiet göra uppror.


Centerpartiet om Annie Lööf

Annie Lööf
Expressen
DN Ledare 1/9 "Uppdrag överlevnad"

Inga kommentarer: