04 december 2011

Har Finland stannat?

”Utan invandrare stannar Sverige” (DN 4/12)


Har Finland stannat?

Självklart skulle inte Svensk ekonomi må bra om alla invandrare försvann från en dag till nästa. Självklart!
Det finns INGEN som föreslår något sådant. Det är urbota dumt att försöka slå in en så öppen dörr.

Man måste tänka kontrafaktiskt. ”Hade Sverige 'stannat' om vi inte haft en gigantisk invandring?”
Jämför gärna med Finland! Finnarna har länge stått emot invandringstrycket. Först de senaste åren har de under tvång från EU tvingats öppna dörrarna.

Vad jag vet har Finland en strålande god ekonomi. Skolorna lyckas ge barnen goda kunskaper. Finnarna har ett gott nationellt självförtroende. Finland är idag det enda landet i Europa som verkar ha en överlevnadsduglig vit befolkning.

Artikeln i DN hävdar huvudargument 1 från Alliansen:
Det svenska Sverige är dödsdömt. Svenskarna är bara skröpliga åldringar, som skulle ligga hjälplösa i sina våta blöjor utan de unga friska ”nybyggarna”.

En outtalad förutsättning för argumentationen är att vi måste ha ständig ekonomisk ”tillväxt”, och att tillväxten kräver ständigt större befolkning.

Jag har i mängder av artiklar hävdat att vår planet är ÖVERBEFOLKAD. Den samlade effekten av all mänsklig aktivitet är redan idag långt större än vad som är långsiktigt hållbart. Tecken på detta är utrotningen av fisk, förstörelsen av skogar och jordbruksmark, vattenbrist, klimatförändringar. Ovanpå dessa uppenbara tecken på överutnyttjande kommer varningstecken från ekonomin om skuldkris och risken för det globala banksystemets sammanbrott. Oljepriset skjuter i höjden på grund av att efterfrågan växer sig allt större men att uppumpningen (”produktionen”) inte längre kan öka. Vi har passerat ”peak oil”. Den samlade bilden är att ovädersmolnen hopas.

En av de trender som faktisk kan lätta på spänningen är att många länder har potentiell (Sverige, Italien, Tyskland m.fl.) eller faktisk (Ryssland, Japan) folkminskning.

Det vore särskilt bra ur global synvinkel om de rikaste länderna, inklusive Sverige, taggade ner och bejakade krympande befolkning och krympande ekonomi. Världen behöver inte fler ”svenskar” (”danskar”, ”amerikaner”, ”kanadensare” etc. Här menar jag givetvis "innevånare i Sverige", "innevånare i Danmark" etc. oberoende av etnicitet).

Utmaningen ligger i att klara en period av folkminskning utan att det går ut över väsentliga välfärdsvärden. Ett sätt vore att höja pensionsåldern.

Det får inte vara så att ett land måste ha ekonomisk och befolkningsmässig tillväxt för att vara välmående! I så fall är den här planeten dödsdömd. Kina kommer att ha befolkningsminskning inom 25 år. Japan har det redan. De kommer att överleva.

Massinvandringen innebär att Sveriges befolkning byts ut. Svenskarna håller på att ge bort sitt land. Invandringen måste stoppas och en ordnad politik för ÅTERVÄNDANDE måste införas. För svenska folkets långsiktiga överlevnad och för planetens ekologiska återhämtning.

27 kommentarer:

Otto sa...

Jävla trams. Sveriges befolkning byts ut mot vad?! Invandrarna är också Sveriges befolkning.

Finland tog emot ca en halv miljon flyktingar efter andra världskriget.

Åke Blomdahl sa...

Är jag otydlig? Det svenska ursprungsfolket -- du vet -- blonda, blåögda, svensktalande, med historiska rötter i landet.

De som etablerar sig här är inte svenskar i den meningen och kommer aldrig att bli det.

Nordbor, nordeuropeer har jag inget större problem med. Så länge det är måttliga mängder och det inte handlar om erövring.

Det måste få finnas ett hem för oss nordiska människor också.

Våra politiker sviker plikten att verka för vår långsiktiga överlevnad. Vi svenskar har rätt att kräva att de är partiska med oss, precis som föräldrar skall vara partiska för sina egna barn.

Medost sa...

Långsiktiga överlevnad?
Så länge det inte handlar om erövringen?

Är det en grupp människor vi kan gott göra oss av med så är det du och resten av Anders Breiviks fanclub.

Anonym sa...

Finlands problem ligger i framtiden. Tror du att det bara är Sverige som har avbefolkning i avsides orter ?

Finlandssvenskarna börjar få det jobbigt i Finland och dessa kommer snart flytta till Sverige, så du behöver inte oroa dig för blonda, blåögda mm.

Japaner och finländare kommer inte att ha det lätt i framtiden.

För övrigt tycker jag att vi bör utvisa alla grovt dömda invandrare.
Jag själv 3:e gen. arbetskraftsinvandrare åker frivilligt så fort ekonomin tillåter det :)

Åke Blomdahl sa...

"Japaner och finländare kommer inte att ha det lätt i framtiden."

Om du vill förstå mitt resonemang -- i framtiden kommer ALLA folk att ha "åldrande befolkning", dvs. fler åldringar skall försörjas av färre. Man kan se det som en parallell till klimatfrågan. Vi måste minska -- de folk som begriper det och anpassar sig till det nödvändiga kommer att överleva.

Otto sa...

"Svensk urpsprungsbefolkning" Så dit räknas inte samer och finnar då? Tycker att ditt resonemang luktar unken rasbiologi.

Långsiktig överlevnad?! Du menar att människosläktet kommer att dö ut?

Erövring?! Om du skulle ta och erövra lite kunskap så skulle du slippa dynga ut sådant trams...

Cap sa...

Mycket bra skrivet! Om bara folk förstod vilket hot befolkningsökningen i världen är, snacket om klimatet blir bara blaha blaha om man inte väger in problematiken med den ökande befolkningen i världen.

Kommer börja följa din blogg, keep up the good work!

Anonym sa...

Samma reporter har i förra veckan skrivit 35% utlandsfödda arbetslösa och 40% saknar gymnasietillbehörighet och flyktingen hassan har inte fått jobb på 8 år

Men när man ljuger om extrem påtvingad massinvandring med "positiva siffror" då existerar inte arbetslösa invandrare

Och en sak jag undrar över

Varför går det så bra att ställa grupper mot varandra ,sortera på etnicitet och säga utrikesfödd och inte svensk?

Jag undra? NÄR blir man nöjd med denna massinvandring för det är ju vad som pågår?

Vi har kartlagt massinvandringen på

http://www.misslyckande.wordpress.com

Anonym sa...

Förresten

I DN artikeln så tar man upp "pursvensk"

Jag undrar hur DN kom fram till att jag är pursvensk från en utrikesfödd invandrare?

Det går bra att ställa grupper när man är "i behov av invandrarna"

Men när invandrarna är en kostand då går det inte!

Vasco sa...

Alltid lika roande att se kretiner som Otto oja sig över "unken rasbiologi" samtidigt som de förnekar folkgruppers existens (som pricken över i:et uppmanar de även andra att skaffa sig kunskap...).

Matti från Finland sa...

Åke:

"Finnarna har länge stått emot invandringstrycket. Först de senaste åren har de under tvång från EU tvingats öppna dörrarna."

?? Finland har tagit flyktingar långt innan EU-medlemskap. EU har lättnad arbetskraftinvandring men annars har den inte haft någon effekt.

Otto:

"Finland tog emot ca en halv miljon flyktingar efter andra världskriget."

Fel. Dom var inga flyktingar utan finska medborgare. Det skulle ha varit olagligt att lämna egna medborgage till ett främmande land.

Otto sa...

Om man pratar om överlevnad så är man rasist och inget annat. Om ni nu tror att den svenska rasen är utrotningshotad så är ni rasister. Punkt. Erkänn och gå vidare genom livet som en äkta sann rasist.

Åke Blomdahl sa...

Till Otto om samer och finnar:

Jag räknar samer som en ursprungsbefolkning i norra Sverige, svenskar (svear och götar) som ursprungsbefolkning i södra Sverige. Jag bjuder på att skåningar och hallänningar också kan räknas till "götar" även om de också har danskt ursprung.

Finnarna är ett broderfolk som vi haft minst 600 års gemensam historia med. Det är lika rimligt att vi har en finsk minoritet som att Finland har en svensk minoritet.

Tornedalsfinnarna är ett gammalt svensk-finskt blandfolk, som jag hoppas vill vara med i mitt Sverige.

Förhållandet mellan svenskar, samer och finnar har tidvis varit -- och är fortfarande ibland -- problematiskt. Det finns kulturkrockar och äkta reella intressekonflikter. Det är likväl nödvändigt att leva med detta.

Inte minst med tanke på hur seglivade dessa gamla etniska motsättningar har varit är det egendomligt att våra makthavare så obekymrat importerat ca 125 nya etniska grupper.

(Jag kan däremot inte förstå varför romer och judar idag skulle behöva någon extra positiv särbehandling framför de andra 125 etniska grupper som invandrat på senare år.)

Åke Blomdahl sa...

Till Otto om "rasist":

Sveriges ursprungsbefolkning (med nämnda undantag -- samer) är "nordisk". Alla känner igen hur en nordisk människa ser ut. Vi pratar om "de som byggde landet", "våra förfäder", "våra barn" etc och deras intuitivt uppfattade hemortsrätt till territoriet så är väl det i all sin da'r inte "rasism"? Det kan däremot kallas en slags rasism av typ "anti-ursprungsfolket" om man resonerar som du och många andra s.k. "anti-rasister" gör.

Du är "anti-vit" helt enkelt. Med samma språkbruket som när man talar om att någon är "antisemit".

Åke Blomdahl sa...

Matti:
Ok. Jag är inte toppenuppdaterad om finsk politik och statistik. Men otvivelaktigt är det så att Finland tagit emot betydligt färre utomeuropeer än Sverige? Och Finlands pensionärer badar inte i piss i sina sängar, eller hur? Transportsystemet har inte stannat, eller hur? Det går att få en TAXI i Helsingfors, eller hur? Det finns läkare på de flesta vårdcentraler, eller hur?

Finland är inte på väg att gå under. Tvärtom.

Otto sa...

Nej, jag är inte anti-någonting förutom anti-idiot månne...

Folk har alltid blandats och kommer alltid att blandas. I Sverige, i Finland, I Danmark och i varenda världsdel.

Sverige är ett glesbefolkat och rikt land, att folk flyr hit för att någon jävel vill ha ihjäl dem är väl inget konstigt?

Sverige kommer vara befolkat av människor i framtiden också, vilken hudfärg eller ögonfärg de må ha är väl skitsamma. Den svenska kulturen förändras och omformas varje dag och kommer att göra detta i all framtid.

Om inte galoscherna passar så kan du flytta till ett land som inte tar emot invandrare... Lycka till.

Åke Blomdahl sa...

Till Otto:
"Långsiktig överlevnad?! Du menar att människosläktet kommer att dö ut?"

Det finns ett problem med människosläktets långsiktiga överlevnad. Det ligger lite längre fram i tiden. Vi kan inte dö ut av att vara för många -- det är en självmotsägelse. Vi (människosläktet) håller på att föröda Jordens livsuppehållande biologiska system vilket kan komma att dra undan grunden för civilisationerna och kanske t.o.m. människoartens existens.

Om vi börjar hemmavid och bekymrar oss om vår egen överlevnad som folk finns det (enligt min mening) bättre chans att också andra folk tar ansvar för sina territoriers ekologiska bärkraft.

Ansvar för framtiden är naturligt ordnad så att vi i första hand tänker på våra närmaste, senare på det samhälle och folk vi är beroende av, och slutligen på hela mänskligheten och allt annat liv.

Åke Blomdahl sa...

Otto:
"i framtiden också, vilken hudfärg eller ögonfärg de må ha är väl skitsamma"

Nej. Det är inte "skitsamma". Jag har barn -- det har kanske inte du. "Efter oss syndafloden" tänker du? Inte jag. Jag hoppas att det finns en framtid också för mina kötsliga efterkommande.

Vad det gäller landets storlek så är det inte yta som är viktigt. Det handlar om ekologisk bärkraft, "fotavtryck". Det finns "gott om plats" t.o.m. i Gazaremsan.

Vad det gäller att flytta. Jag tror inte jag kan bli något annat än svensk/nordisk/europé. Du kan ju däremot flytta till Thailand eller USA eller något annat kul land, om de vill ha dig. Tag Reinfelt, Lööf, Juholt, Fridolin och hela förädarbandet med dig.

Otto sa...

Du är ju nationaldemokrat och rasist. Jag trodde först att du var lite lätt förvirrad men du är ju ett tvättäkta fullblodsmongo. Gött slöseri med tid och tankekraft. Må du vinna förnuft någon gång i framtiden och må dina barn bilda familj med invandrare.

Åke Blomdahl sa...

Otto säger:
"att folk flyr hit för att någon jävel vill ha ihjäl dem är väl inget konstigt?"

Nej, det är inte konstigt. Men det är bara några få procent av alla invandrare som är flyktingar i Flyktingkonventionens mening.

Om vi verkligen hade velat hjälpa flyktingar hade vi inte översvämmat landet med arbetskraftsinvandrare, lycksökare, lögnare, brottslingar mm. Vi hade bara gett temporära uppehållstillstånd. Vi hade krävt att de åkte hem så snart förhållandena hemma tillåter det. Vi hade inte automatiskt låtit flyktingen ta hit anhöriga -- om inte dessa också har egna flyktingskäl. Att man har släktingar kvar hemma är ett gott skäl att återvända.
Vi hade genom internationella organisationer försökt att hjälpa flyktingar i deras naturliga närområden.

Nu skryter Svensk media om hur förträffligt bra det är i Sverige, hur vänliga och välkomnande alla svenskar är, vilka toppenförmåner det finns för alla. Vi lovar t.o.m. sjukvård och skola åt illegala invandrare. Det är inte ett dugg konstigt att folk kommer.

Felet sitter i huvudet på våra makthavare. De är antingen landsförädare eller idioter.

Åke Blomdahl sa...

Otto:
Tack för duellen. Alltid har någon fått något att tänka på.

Nicklas sa...

Hej Åke! Ursäkta otrevligheten, men du verkar blivit tappad från många höga höjder under dina yngre år. Otroligt lustigt att se en övertygad rasbiolog i sann 1910-tals anda utan att du själv verkar inse det. Den debatten dog ju som bekant för rätt länge sedan men det verkar ju inte bekomma dig. Mer fascinerande är dock att din grupp sällan har någon som helst kunskap om vare sig genetik eller sociala arv med någon slags vetenskaplig grund utan oftast definierar svenskhet utifrån någonslags självupplevd ram som man ska hålla sig inom. Håll dig till målandet och lämna resten till människor som vet något! Tack för mig

Anonym sa...

"Om vi verkligen hade velat hjälpa flyktingar hade vi inte översvämmat landet med arbetskraftsinvandrare, lycksökare, lögnare, brottslingar mm. Vi hade bara gett temporära uppehållstillstånd. Vi hade krävt att de åkte hem så snart förhållandena hemma tillåter det. Vi hade inte automatiskt låtit flyktingen ta hit anhöriga -- om inte dessa också har egna flyktingskäl. Att man har släktingar kvar hemma är ett gott skäl att återvända.
Vi hade genom internationella organisationer försökt att hjälpa flyktingar i deras naturliga närområden.

Nu skryter Svensk media om hur förträffligt bra det är i Sverige, hur vänliga och välkomnande alla svenskar är, vilka toppenförmåner det finns för alla. Vi lovar t.o.m. sjukvård och skola åt illegala invandrare. Det är inte ett dugg konstigt att folk kommer.

Felet sitter i huvudet på våra makthavare. De är antingen landsförädare eller idioter."

Detta låter förnuftigt, inget fel med det.
Men som sagt , isolationspolitik håller inte i längden.

Jag själv 3:e gen. arbetskraftsinvandrare tar inte illa upp om du inte vill ha mig här längre, men då får du punga tillbaks alla pengar jag, samt min farfars (han hann få pension i 1 år innan han vart salig, frid vare över honom). Min pappa (fortfarande arbetsför men arbetslös) får tala för sig själv (han gillar inga förändringar).
Jag har inte belastat samhället förutom skolgång, ingen dagis eller sjukdom.

Mikael sa...

Niclas...m fl
Jag tror kärnan i våra argument inte är ras eller etniciet eller något sådant begrepp utan en slags övertygelse om att vi svenskar, som har ett gemensamt kulturarv, språk, religion (eller snarare icke-religion) och historia m fl har en rätt att bestämma hur Sverige utvecklas och ska se ut. Likaväl som att turkar har rätt att bestämma över Turkiet, spanjorer över Spanien osv. Om vi anser att det inte ligger i svenskars intresse av att ha en stor invandring från länder i Mellanöstern och Afrika bör vi få kunna uttrycka det. Sedan skiljer vi oss i vad vi baserar våra åsikter och utgångspunkter på. Om det är på ekonomisk eller social grund eller en insikt om att mångkultur och invandring i längden är ohållbar för att skapa ett bra samhälle för svenskar.

Åke Blomdahl sa...

Nicklas:
Man kan inte samtidigt resonera som en "övertygad rasbiolog" och samtidigt "definierar svenskhet utifrån någon slags självupplevd ram". Det är självmotsägande.

För mig duger det bra med det senare -- jag tror faktiskt du förstår mig alldeles utmärkt -- det är bl a sådant som, att vi intuitivt känner igen våra folkfränder, som gör att vi kan tro att vi hör till samma kultur.

Åke Blomdahl sa...

Anonym "3:e gen. arbetskraftsinvandrare":
Jag är inte purist. Jag tycker inte heller att isolationism är bra. Pol Pot och Kim Jung Il är inte mina idoler.

Det finns grader av allt.

Jag är emot den gigantiska massinvandring som pågår nu. Jag är nöjd om invandring och utvandring är i balans. Ungefär noll i nettoinvandring. Men vi behöver en återhämtning efter 35 år av massinvandring. Därför hoppas jag på några tiotal år med övervikt för utvandring -- återvändande.

Åke Blomdahl sa...

Mikael: Mycket väl uttryckt. Tack!